Fakta om Øresund Landanlæg

  • Del
  • Print
Øresund Landanlæg kort (520*295)

Øresundsforbindelsens danske landanlæg består af Øresundsmotorvejen og Øresundsbanen.

Øresundsmotorvejen

Øresundsmotorvejen er 9 km lang og er en forlængelse af motorvej E20 fra Vestamager frem til Øresundsbrons tunnel via Københavns Lufthavn i Kastrup. Der er etableret rampeanlæg i Ørestad, ved Englandsvej i Tårnby og Lufthavn Vest og Lufthavn Øst.

Motorvejen er firesporet – to spor med nødspor i hver retning. På strækningen fra Vestamager til Tårnby er ramperne til København, Ørestad og Tårnby af sikkerhedsmæssige grunde udbygget til sammenhængende rampespor. Motorvejen er forberedt til en eventuel senere udbygning til tre spor i hver retning. Der er etableret vejbelysning på den bebyggede strækning gennem Tårnby.

Øresundsbanen

Øresundsbanen består af en jernbanestrækning til passager- og godstog på i alt 18 km. Jernbanen forbinder Københavns Hovedbanegård med Københavns Lufthavn. Ved Kalvebodløbet mellem Sjælland og Amager tilsluttes en cirka 4 km lang jernbanestrækningen mod Ny Ellebjerg. 

I Kastrup er der yderligere etableret et separat spor og et vendespor på i alt 2 km. På Øresundsbanen er der etableret stationer i Ørestad, Tårnby og Kastrup.

Dyrelivet

Der er taget særlige hensyn til dyrelivet ved udformningen af trafikanlægget.

Afvanding

Ti pumpestationer langs trafikanlægget sørger for at bortlede grundvand og regnvand.

En del af vandet anvendes som sekundavand på Amagerværket.

Sund & Bælt bruger cookies til at forbedre brugerens oplevelse og til at indsamle statistik.   Accepter cookies  |  Læs mere