Fakta om Øresund Landanlæg

  • Del
  • Print
Tog over Øresund Landanlæg (520*295)

Øresundsforbindelsens danske landanlæg består af Øresundsmotorvejen og Øresundsbanen.

Motorvejen er 8,6 km lang og strækker sig fra den eksisterende motorvej på Vestamager, hvor den flettes sammen med den eksisterende motorvej E20 tværs over Amager, gennem Tårnby og frem til kysten ved Kastrup. 
 
Motorvejen har fire spor samt nødspor med mulighed for at udvide til seks spor på visse strækninger. Gennem de tætbefolkede dele af Tårnby er motorvejen og jernbanen overdækket på en 700 m lang strækning. Tårnbytunnelen har skabt bymæssig sammenhæng med grønne områder, blandt andet er der anlagt park oven på tunnelen.

Øresundsbanen består dels af en personbane og dels af en godsbane. Personbanen er ca. 12 km og strækker sig fra Københavns Hovedbanegård til Københavns Lufthavn i Kastrup. Ved Kalvebodsløbet mellem Sjælland og Amager flettes personbanen sammen med den ca. 4 km lange godsbane fra Vigerslev. På Øresundsbanen er der etableret  stationer i Ørestad, Tårnby og Kastrup.

Dyrelivet

Der er taget særlige hensyn til dyrelivet ved udformningen af trafikanlægget.

Afvanding

Ti pumpestationer langs trafikanlægget sørger for at bortlede grundvand og regnvand.

En del af vandet anvendes som sekundavand på Amagerværket.

Sund & Bælt bruger cookies til at forbedre brugerens oplevelse og til at indsamle statistik.   Accepter cookies  |  Læs mere