Nyheder

 • Del
 • Print
 • Medbringertrucks skal ikke koste ekstra på Storebælt
  18.11.15
  En ny bekendtgørelse fra Trafik- og Byggestyrelsen betyder, at medbringertrucks ikke længere tæller med i den samlede længde af et vogntog. I Storebælts betalin...
  Læs mere

 • Yderligere klimasikring af Storebæltstunnelen vil fremtidssikre et af Danmarks vigtigste infrastrukturanlæg
  05.11.15
  Senest i 2025 bør digerne ved Storebæltsforbindelsen hæves for at være fremtidssikret mod voldsomme klimahændelser som havvandsstigninger og stormflodshændelser. Det viser en ny analyse, som COWI har opstillet for A/S Storebælt.
  Læs mere

 • Gigantisk affugtningsprojekt afsluttet
  04.11.15
  Verdens største opgave med eftermontering af et affugtningsanlæg på en hængebro er afsluttet. Det er engelske Spencer Group, som har stået for montering af affugtningsanlægget på Storebæltsbroens bærende kabler, og det er formentlig første og eneste gang, at Spencer kommer til at løse en så stor og kompliceret opgave.
  Læs mere

 • Test: Robot skal inspicere Storebæltsbroen
  04.11.15
  Det ligner en mini-kampvogn på larvefødder, men det er en lille robot, som skal hjælpe med til at inspicere fx broer og vindmøller.
  Læs mere

 • BroBizz A/S og GoMore vil gøre transport sjovt, billigt og grønt
  04.11.15
  En ny aftale mellem BroBizz A/S og GoMore er med til at sætte fokus på social, billig og miljø-venlig samkørsel. Siden 2013 har GoMores godt 340.000 medlemmer tilbagelagt millioner af ki-lometer på tværs af Danmark sammen og dermed mindsket CO2-udledningen. Vælger de frem-over at have en BroBizz® i forruden, kan de også komme hurtigere over broer og ombord på færger i Skandinavien – hvilket gerne skulle lokke endnu flere til.
  Læs mere

 • Efterår og vinter giver vejrudfordringer
  04.11.15
  Når mørke, blæst og sne hærger i efterårs- og vintermånederne, kan der være travlt på Storebæltsbroen.
  Læs mere

 • Besøg udstillingen ’Banebrydende byggerier’
  04.11.15
  Frem til 3. januar er døren åben til udstillingen ’Banebrydende byggerier – 100 danske gennembrud, der ændrede verden. Storebæltsbroen er et af de 100 gigant-byggerier.
  Læs mere

 • BroBizz®- kan nu også bruges på de danske øer
  03.11.15
  Fra 3. november bliver de danske øer lettere tilgængelige for de rejsende. Det sikrer et nyt samarbejde mellem rederiet Færgen og BroBizz A/S.
  Læs mere

 • Trafikproblemer ved krydset Amager Strandvej / motorvejen
  30.10.15
  Bilister på Kystvejen, Amager Strandvej og Øresundsmotorvej oplever desværre i øjeblikket kø igennem rundkørslen ved lufthavnen og op til krydset nord for motor...
  Læs mere

 • BroBizz A/S indgår samarbejde med GoMore
  22.10.15
  En ny aftale mellem BroBizz A/S og GoMore er med til at sætte fokus på social, billig og miljøvenlig samkørsel. Siden 2013 har GoMores godt 340.000 medlemmer ti...
  Læs mere

 • Banebrydende byggerier der ændrede verden
  08.10.15
  Vidste du, at Storebæltsbroen er Europas længste hængebro? At Operaen i Sydney er udnævnt som umistelig verdenskulturarv af FN? og at Bella Sky Hotel i Ørestad ...
  Læs mere

 • Postkort fra Korea til foråret
  03.09.15
  En ung fyr fra Korea forvildede sig mandag ud på broen på sin lille, tætpakkede motorcykel. Egentlig skulle han til Tyskland, men vejen gik frem og tilbage over broen, før han kom på rette kurs godt hjulpet af Storebælts medarbejdere i Halsskov.
  Læs mere

 • A/S Øresund overtager vedligehold af Øresundsbanen
  25.08.15
  A/S Øresund og Banedanmark har underskrevet en aftale, som betyder, at A/S Øresund per 1. september overtager ansvaret for vedligehold og reinvesteringer på jer...
  Læs mere

 • Tid til havmølle-tjek
  18.08.15
  Sund & Bælts syv store havmøller får hvert år et grundigt eftersyn. Eftersynet foregår i disse dage efter en fast plan, som leverandøren af møllerne har udarbejdet. Møllerne producerer rigeligt strøm til Sund & Bælts egne anlæg.
  Læs mere

 • Øresundsbron er nu på Instagram
  18.08.15
  Øresundsbrons arkiver bugner af flotte fotos af det arkitektoniske ikon. Broen er nu på Instagram og har gennem denne skat af billeder mulighed for at fortælle visuelle historier om sig selv og tage følgerne med bag kulissen.
  Læs mere

 • Interessen for teknik starter i folkeskolen
  18.08.15
  Skal unge fristes til at tage en teknisk eller naturfaglig uddannelse, så skal interessen vækkes til live i folkeskolen. Det mener Tine Kirk Pedersen, markedsdirektør i Sund & Bælt.
  Læs mere

 • Cykelløb på broen 12. september
  18.08.15
  Lørdag den 12. september triller omkring 6.000 cyklister over Storebæltsbroen. Det er cykelløbet Aarhus – Odense – København, som passerer broen i tidsrummet 16-20. Derfor: kør hjemmefra i god tid.
  Læs mere

 • Storebæltsbroen slår alle rekorder
  18.08.15
  Sommeren har budt på masser af rekorder på Storebæltsbroen. 9. august kørte 48.257 biler gennem betalingsanlægget, og det slår rekorden fra 2011.
  Læs mere

 • Angreb på Sprogø
  12.08.15
  Mere end 100 træer står lige nu totalt afløvet på Sprogø. Træerne er besat af tusindevis af pupper og smukke larver, som kravler omkring. Midt på dagen flyver h...
  Læs mere

 • Optag på ingeniøruddannelser sætter rekord
  30.07.15
  Mange tusinde unge er netop blevet tilbudt plads på en videregående uddannelse. I år sætter optaget til ingeniøruddannelserne rekord, og det glæder både Frida Frost, formand for Ingeniørforeningen og bestyrelsesformand for Engineer the future, og Lars Fuhr Pedersen, teknisk direktør i Sund & Bælt.
  Læs mere

 • Sneglefart på Vestmotorvejen
  25.06.15
  En kortege af lastbiler med store broelementer kommer snart til at snegle sig af sted på Vestmotorvejen fra Korsør til Vallensbæk.
  Læs mere

 • Byd på en tur i Storebælts pyloner
  16.06.15
  Dansk Flygtningehjælp bortauktionerer bl.a. en tur til tops i Storebæltsbroens pyloner. Du kan byde på turen og mange andre spændende ting den næste uges tid.
  Læs mere

 • Øresundsmotorvejen afspærres natten mellem søndag og mandag
  12.06.15
  Øresundsmotorvejen afspærres i retningen mod Sverige ved Kastrup Lufthavn fra søndag den 14. juni kl. 22 til mandag den 15. juni kl. 6. Motorvejstrafikken ledes via Ellehammersvej.
  Læs mere

 • Fra mistro til folkefest
  12.06.15
  Søndag den 14. juni fylder Storebæltsforbindelsen 17 år. Lars Fuhr Pedersen, teknisk direktør i Sund & Bælt, var med helt fra starten, da broen bare var streger på papiret. Som ung ingeniør skulle han i 1989 igen og igen forsvare byggeriet. Over halvdelen af befolkningen var nemlig imod byggeriet af Storebæltsforbindelsen. Da broen åbnede, var der derimod tale om en folkefest.
  Læs mere

 • Danmarks højest placerede toiletter
  09.06.15
  Danmark har netop fået sit vel nok højest placerede toilet. Faktisk er der tale om to toiletter, som står i toppen af Storebæltsbroens pyloner.
  Læs mere

 • Bedre mobildækning på Øresundsbron
  09.06.15
  Øresundsforbindelsen har længe været plaget af dårligt mobilsignal på grund af alt for mange overdragelser af samtaler mellem landbaserede master på begge sider af sundet og master på selve Øresundsbroen.
  Læs mere

 • Får og kalve arbejder på Sprogø
  09.06.15
  Så snart græsset på Sprogø begynder at gro om foråret, så myldrer det frem med både får, lam og kvæg på både Ny og Gammel Sprogø. Ud over at dyrene er smukke og hyggelige at se på, når man kører over broen, så løser de faktisk også en vigtig opgave, da de sørger for at holde græsset på engarealerne nede.
  Læs mere

 • Finansaftale for Fjordforbindelsen Frederikssund
  09.06.15
  Det bliver den fælles finansafdeling for Øresundsbro Konsortiet og Sund & Bælt Holding A/S, der skal optage lån og forvalte låneporteføljen til anlæg af den kommende højbro og tilhørende vejnet over Roskilde Fjord syd for Frederikssund.
  Læs mere

 • A/S Øresund overtager drift og vedligehold på Øresundsbanen
  09.06.15
  Øresundsmotorvejen og Øresundsbanen til Københavns Lufthavn og Øresundsbron er blandt de vigtigste trafikforbindelser i Danmark. Fra den 1. september overgår vedligehold og reinvesteringer for Øresundsbanen fra Banedanmark til A/S Øresund.
  Læs mere

 • Storebæltsbroens walkie talkier til Nepal
  09.06.15
  Siden 2012 har Sund & Bælt doneret it-udstyr til Dhulikhel Hospital i Nepal, som ligger ca. 40 km sydøst for Kathmandu. Alt det brugbare it-udstyr, som Sund & Bælt ikke længere bruger, samles og sendes afsted til Dhulikhel Hospital.
  Læs mere

 • Ophævelse af særlige skatteregler for A/S Storebælt
  28.04.15
  Folketinget har d.d. vedtaget lov om ændring af lov om Sund og Bælt Holding A/S, lov om projektering af fast forbindelse over Femern Bælt med tilhørende landanl...
  Læs mere

 • Ophævelse af særlige skatteregler for A/S Øresund
  28.04.15
  Folketinget har d.d. vedtaget lov om ændring af lov om Sund og Bælt Holding A/S, lov om projektering af fast forbindelse over Femern Bælt med tilhørende landanl...
  Læs mere

 • Anlægslov for Femern Bælt-forbindelsen vedtaget i Folketinget
  28.04.15
  Et flertal i Folketinget har i dag vedtaget Forslag til lov om anlæg og drift af en fast forbindelse over Femern Bælt med tilhørende landanlæg i Danmark samt Forslag til lov om ændring af lov om Sund og Bælt Holding A/S, lov om projektering af fast forbindelse over Femern Bælt med tilhørende landanlæg i Danmark og selskabsskatteloven.
  Læs mere

 • Generalforsamling A/S Øresundsforbindelsen
  16.04.15
  16. april blev der afholdt ordinær generalforsamling i A/S Øresundsforbindelsen. Læs referat af generalforsamlingen her.
  Læs mere

 • Generalforsamling A/S Storebæltsforbindelsen
  16.04.15
  16. april blev der afholdt ordinær generalforsamling i A/S Storebæltsforbindelsen. Læs referat af generalforsamlingen.
  Læs mere

 • DR optager på Øresundsmotorvejen 1. april
  01.04.15
  Hvis du befinder dig på Øresundsmotorvejen 1. april, og undrer dig over en lille kortage på seks biler, der opfører sig lidt besynderligt med blå blink og kameraer, så er det blot DR, der laver optagelser til den nye dramaserie ’Bedraget’.
  Læs mere

 • Kabelkravlerne er tilbage på Storebælt
  01.04.15
  To arbejdsplatforme blev i påsken transporteret fra deres vinterhi på Sprogø ud på Storebæltsbroen og op i kablerne. Platformene skal bruges i det omfattende ar...
  Læs mere

 • Lukning af jernbanen over Storebælt i påsken udnyttes til andre opgaver
  31.03.15
  A/S Storebælt slår to fluer med ét smæk og udnytter, at Banedanmark udfører sporarbejde i påsken.
  Læs mere

 • Vindmølle-kontrakt fortsætter
  31.03.15
  Vestas Offshore fortsætter med at vedligeholde vindmølleparken på Sprogø i yderligere tre år. De syv vindmøller har haft en oppetid på hele 98 pct. - og det er en meget flot performance.
  Læs mere

 • Indkaldelse til generalforsamling
  30.03.15
  Bestyrelsen i Sund og Bælt Holding A/S, CVR-nr. 15 69 46 88, indkalder herved til ordinær generalforsamling, der afholdes den 16. april 2015, kl. 16.00 i selskabets lokaler, Vester Søgade 10, 6. sal, 1601 København V.
  Læs mere

 • Femern- forbindelsen: Se med når arkæologerne graver
  04.03.15
  Lige nu graver arkæologerne for fuld damp ved Rødbyhavn på det sted, hvor Femern-forbindelsen så småt begynder at tage form. Alt materiale af historisk og arkæologisk interesse skal sikres, inden de store gravemaskiner for alvor buldrer frem.
  Læs mere

 • Østbroens brodrager ”letter” 15 mm, når der udskiftes lejer
  04.03.15
  For at Storebæltsbroen skal holde i mindst 100 år, bliver broen løbende vedligeholdt. I år er det tid til udskiftning af østbroens lejer, som er placeret mellem bropillerne og brodrageren. Et projekt som kræver, at brodrageren løftes op til 15 mm, for at udskiftningen kan ske.
  Læs mere

 • Nye stødpuder øger sikkerheden for bilisterne
  04.03.15
  Hastigheden er desværre ofte alt for høj, når bilerne nærmer sig betalingsanlægget ved Storebæltsbroen. Hvis uheldet er ude, og en bil rammer en af de betonbuffere, som er i kreditkort-banerne, så kan det gå rigtig galt. Det skal stødpuder nu afhjælpe.
  Læs mere

 • Ny cykel- og gangbro over Øresundsmotorvejen
  04.03.15
  Trafikanter på Øresundsmotorvejen vil det kommende år blive mødt af trafikregulering på en kort strækning ud for Ørestad City og Ørestad Syd. Det skyldes, at By & Havn opfører en cykel- og gangbro over Øresundsmotorvejen og Øresundsbanen, som ejes af A/S Øresund.
  Læs mere

 • Mobilparkering nu også mulig med BroBizz®
  04.03.15
  En aftale mellem BroBizz A/S og EasyPark, der er en mobilbetalingstjeneste for parkering, betyder, at det fremover er muligt at betale for parkering via BroBizz.
  Læs mere

 • Forslag til lov om anlæg af Femern Bælt-forbindelsen fremsat i Folketinget
  25.02.15
  Transportministeren har dags dato fremsat forslag til lov om en fast forbindelse over Femern Bælt med tilhørende landanlæg i Danmark. Lovforslaget indebærer, at...
  Læs mere

 • Sildemåger i Marokko, Mauretanien og Gambia
  13.02.15
  Nogle er observeret i Frankrig, nogle i Polen og andre så langt væk som Marokko og Spanien. Det er ringmærkede fugle, det handler om, og i Sund & Bælt landede før jul en ny oversigt over, hvor i verden de ringmærkede fugle fra Sprogø er set.
  Læs mere

 • Dansk erhvervsliv presser på for større satsning på teknologi
  27.01.15
  De seneste to måneder er Danmarks teknologiske alliance, Engineer the future, vokset med 50 procent. Sund & Bælt har netop meldt sig ind for at støtte initiativet.
  Læs mere

 • 'Nu er det prøvelsernes tid. Lad den hurtigt blive afløst af arbejdets tid'
  27.01.15
  Sådan lød det i den artikel, hvor bladet Ingeniøren begejstret skrev om de meget konkrete planer for Storebæltsbroen og Øresundsbroen, der allerede blev lagt på bordet i marts 1936.
  Læs mere

 • Kraftig vind på Storebælt i weekenden
  09.01.15
  Det kommer til at blæse kraftigt på Storebælt i weekenden, og allerede nu er trafikken påvirket. Kørsel med vindfølsomme køretøjer frarådes. Restriktionen forve...
  Læs mere

 •  

Pressekontakt

LGT_ny (70*93).jpg Lene Gebauer Thomsen
Kommunikations-
chef
Tlf.: 21704450


Nyheder fra Øresundsbron

Læs også nyt fra Øresundsbron

Nyheder fra Femern

Læs også nyt fra Femern

Sund & Bælt bruger cookies til at forbedre brugerens oplevelse og til at indsamle statistik.   Accepter cookies  |  Læs mere